follow us:

Οξέα Φρούτων

Οξέα Φρούτων

Γιατί να επιλέξετε τα οξέα φρούτων (AHA)

Τα οξέα φρούτων (πανάρχαιο μυστικό ομορφιάς από την εποχή της Κλεοπάτρας), είναι ένας γνωστός και σχετικά μοντέρνος όρος που έχει μπει για τα καλά στον χώρο της αισθητικής και συναντάται συχνά και ως AHA. Πρόκειται για οργανικές, μη τοξικές ουσίες που ανήκουν στην ομάδα των Α-υδροξυοξέων και προέρχονται από φυσικές τροφές και κυρίως από φρούτα, όπου οφείλουν και το όνομά τους.

Τα κυριότερα AHAs ειναι το γλυκολικό, το γαλακτικό, το κιτρικό και το σταφυλικό οξύ. To πιο αποτελεσματικό είναι το γλυκολικό οξύ, αφού έχει τη μικρότερη μοριακή δομή και έτσι διεισδύει ταχύτερα στις στιβάδες της επιδερμίδας αυξάνοντας σημαντικά την κυτταρική ανανέωση και χαρίζοντας στην επιδερμίδα λάμψη και νεανική φρεσκάδα.

Είναι μια ασφαλής, ανώδυνη και σύντομη θεραπεία που γίνεται σε επίπεδου ιατρείου. Τα οξέα φρούτων δεν έχουν δυσάρεστα επακόλουθα, με εξαίρεση ένα ελαφρύ, ακίνδυνο τσούξιμο κατά την εφαρμογή των οξέων και μια πιθανή ήπια απολέπιση και ερυθρότητα της επιδερμίδας μερικές ημέρες μετά, η οποία μειώνεται αν ενυδατώνουμε συχνά το δέρμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού.

Συνοπτικά με τα οξέα φρούτων:

  • Μειώνονται οι λεπτές ρυτίδες και οι επιφανειακές ουλές από ακμή
  • Τονώνεται η επιδερμίδα
  • Το δέρμα γίνεται πιο λείο και απαλό, καθώς βελτιώνεται η τραχιά και σκληρή υφή
  • Αυξάνεται η κυτταρική ανανέωση
  • Ενεργοποιείται η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, που διατηρούν την επιδερμίδα νεανική
  • Βελτιώνεται το χρώμα του δέρματος δίνοντάς του τη φυσιολογική του φρεσκάδα και λάμψη

Μετά την εφαρμογή οξέων φρούτων μπορεί κάποιος να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του. Η μόνη προφύλαξη είναι η αποφυγή της έντονης ηλιοφάνειας και η αντιηλιακή προστασία. Απαγορεύεται η εφαρμογή τους κατά τους θερινούς μήνες, σε ενεργές φλεγμονές του δέρματος, καθώς και σε πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες. Τέλος, πριν τη θεραπεία με οξέα φρούτων θα πρέπει να έχει προηγηθεί μερικές ημέρες πριν βαθύς καθαρισμός προσώπου με ατμό.

 

Date:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ

MD – MRCS – FEBOPRAS

Ο κος Κωνσταντίνος Μπενετάτος μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθη στην Στρατιωτική Ιατρική (Σ.Σ.Α.Σ.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο του 1996. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2002 και στη συνέχεια εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις σαν Αξιωματικός Ιατρός, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στη Ρόδο και στην Νατοϊκή δύναμη της Ελλάδος στο Αφγανιστάν, για 2 έτη.

Το 2006 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην Πλαστική Χειρουργική στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στη συνέχεια στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας». Μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών της Αγγλίας συνέχισε την ειδίκευσή του στο εξωτερικό.

Από το 2008 έως και το 2012 μυήθηκε στην τέχνη της Επανορθωτικής και Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής δίπλα σε επιφανείς χειρουργούς του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Νόττινγκχαμ της Αγγλίας (Nottingham University Hospital/Queen Medical Centre) όπου αποκόμισε πολύτιμη γνώση και εμπειρία. Ειδικότερα, ειδικεύτηκε σε ένα ευρύ φάσμα της επανορθωτικής και αισθητικής πλαστικής χειρουργικής όπως χειρουργική μαστού, χειρουργική άκρας χείρας, αποκατάσταση συγγενών διαμαρτιών όπως σχιστίες χειλέων ή λαγόχειλα, υπεροιωσχιστίες και υποσπαδίες, χειρουργική τραύματος, διαχείριση εγκαυμάτων αλλά και την πλήρη αντιμετώπιση με εκτομή και αποκατάσταση μεγάλων ελλειμμάτων, σε ασθενείς με καρκίνο δέρματος, καρκίνο μαστού και διαφόρων τύπων σαρκωμάτων.

Παρακολούθησε πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια Πλαστικής Χειρουργικής ανά τον κόσμο και υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλαπλά Ευρωπαϊκά και Διεθνή συνέδρια Πλαστικής Χειρουργικής. Καθοδηγήθηκε και εμπνεύσθηκε ως μαθητευόμενος από τον διεθνούς φήμης Πλαστικό Χειρουργό και νυν Πρόεδρο των Πλαστικών Χειρουργών της Αγγλίας Mr G. Perks και συνεργάστηκε στενά στον ιδιωτικό τομέα με καταξιωμένους Αισθητικούς Πλαστικούς Χειρουργούς όπως ο Mr S.J. McCulley, Mr T. Rasheed και Mr M.Henley.

Το 2011 του απονεμήθηκε ο Ευρωπαϊκός τίτλος Ειδικότητας Πλαστικής Χειρουργικής κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εν συνεχεία εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Νόττινγκχαμ ως Senior MicroFellow (Fellowship Μικροχειρουργικής) για ενάμιση χρόνο έως το Μάιο του 2012 όπου και εξειδικεύτηκε στο Μαστό (Breast Institute of Nottigham University Hospital) και στις Παθήσεις Κεφαλής και Τραχήλου (Oral and Maxilofacial Department, ENT Department) υπό την καθοδήγηση των Μικροχειρουργών Mr P. Hollows και Mr I. McVicar