follow us:

BeNatural

breast implants

Αφαίρεση ενθεμάτων σιλικόνης από το στήθος

Τι είναι η επέμβαση αφαίρεσης ενθεμάτων σιλικόνης από το στήθος;

Η συγκεκριμένη επέμβαση αφαίρεσης ενθεμάτων σιλικόνης από το στήθος, αποσκοπεί στην αφαίρεση των ενθεμάτων από ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε αυξητική ή αποκατάσταση μαστού. Κατά τη διάρκεια αυτών των διαδικασιών, ο χειρουργός μπορεί επίσης να αφαιρέσει υλικό σιλικόνης σε περίπτωση ρήξεως του ενθέματος αλλά και την κάψα, που είναι ο ουλώδης ιστός που σχηματίζεται πέριξ του ενθέματος φυσιολογικά μετά την τοποθέτηση του στο μαστό.

Συχνά, ο ουλώδης αυτός ιστός είναι μαλακός και δεν απαιτείται να αφαιρεθεί, αλλά σε μερικές περιπτώσεις ενδέχεται να σκληρύνει, προκαλώντας πόνο και ενόχληση στη γυναίκα. Αυτός είναι συχνά και ο λόγος για τον οποίο τα ενθέματα πρέπει να αφαιρεθούν μαζί με την κάψα.

 

Πότε συνιστάται η αφαίρεση ενθέματος σιλικόνης;

Τα ενθέματα στήθους δεν είναι υλικά που διαρκούν εφ’ όρου ζωής και είναι σημαντικό να αντικαθίστανται ή να αφαιρούνται περίπου κάθε 10-15 χρόνια. Αυτή η απόφαση είναι συνήθως υποκειμενική και βασίζεται στις ανάγκες και επιθυμίες της εκάστοτε ασθενούς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το εξωτερικό κέλυφος του ενθέματος διασπάται προκαλώντας διαρροή σιλικόνης και σκλήρυνση του ουλώδους ιστού γύρω από το ένθεμα. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι τα ενθέματά σας πρέπει να αφαιρεθούν για αυτόν το λόγο.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις χρειάζεται η αφαίρεση των σιλικονούχων ενθεμάτων, διότι το γυναικείο στήθος υπόκειται συνεχείς αλλαγές με την πάροδο του χρόνου επηρεάζοντας τη συνολική εμφάνιση των μαστών. Παράγοντες όπως η ηλικία, η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός μπορούν όλα να αλλάξουν το σχήμα, το μέγεθος και το βάρος των μαστών.

Τέλος, υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνες στις οποίες μία γυναίκα ενδέχεται απλώς να μη θέλει πια να φέρει ενθέματα σιλικόνης ή να έχει πλέον διαφορετικούς αισθητικούς στόχους, επιθυμώντας την αλλαγή του μεγέθους τους.


Τι περιλαμβάνει η διαδικασία;

Ένας Πλαστικός Χειρουργός συνήθως εκτελεί την εν λόγω χειρουργική επέμβαση σε κλινική, υπό γενική αναισθησία. 

Θα πρέπει να συζητήσετε εκ των προτέρων με τον Πλαστικό Χειρουργό σας το λόγο που επιθυμείτε να αντικαταστήσετε ή να αφαιρέσετε τα ενθέματα και τους επιθυμητούς στόχους της επέμβασης.

Ο χειρουργός θα σας ρωτήσει για τυχόν παθήσεις που μπορεί να έχετε, προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις και φάρμακα που λαμβάνετε.

Κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής συνεδρίας ο χειρουργός:

– εξετάζει το στήθος σας και το φωτογραφίζει

– παρέχει συστάσεις και επιλογές με βάση τους στόχους σας

– αξιολογεί την κατάσταση της υγεία σας και αναλύει τυχόν κινδύνους ή επιπλοκές


Πριν από τη χειρουργική επέμβαση

Θα σας δοθούν οδηγίες για το πως να προετοιμαστείτε για τη διαδικασία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οδηγίες σχετικά με το πόσες ώρες πρέπει να απέχετε από το φαγητό ή το ποτό πριν από την επέμβαση, πως να φροντίσετε για την υγιεινή της περιοχής πριν την επέμβαση και τι αγωγή πρέπει να λαμβάνετε μετεγχειρητικά, ώστε να μην αισθανθείτε καθόλου πόνο.


Η διαδικασία της χειρουργικής επέμβασης

Η ίδια η διαδικασία πιθανότατα θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

Αναισθησία. Οι πλείστες των επεμβάσεων αφαίρεσης ενθεμάτων σιλικόνης από το στήθος πραγματοποιούνται υπό γενική αναισθησία. Θα λάβετε φάρμακα για τον πόνο και τη ναυτία τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά τη διαδικασία.

Προετοιμασία δέρματος. Ο χειρουργός θα εφαρμόσει αντισηπτικό διάλυμα πάνω από το στήθος σας για να αποτρέψει τη μόλυνση και να προετοιμάσει το χειρουργικό πεδίο.

Τομή. Ο χειρουργός σας θα πραγματοποιήσει μια τομή επί της παλαιάς ουλής που θα του επιτρέπει να έχει πρόσβαση στο ένθεμα. Το που γίνεται αυτή η τομή εξαρτάται από το που ή πως τοποθετήθηκαν τα ενθέματά σας αρχικά και από τις εκτιμήσεις για το σχηματισμό ουλώδους ιστού. Οι τομές πραγματοποιούνται συχνά κάτω από το στήθος ή γύρω από τη θηλή.

Αφαίρεση του ενθέματος σιλικόνης και της κάψας. Αυτό το μέρος της διαδικασίας εξαρτάται από τα προβλήματα του ενθέματος ή τους στόχους της χειρουργικής επέμβασης. Με την πάροδο του χρόνου, ουλώδης ιστός αναπτύσσεται φυσιολογικά γύρω από ένα ένθεμα, δημιουργώντας έτσι μία κάψα. Μερικοί χειρουργοί αφαιρούν μόνο το ένθεμα και αφήνουν την κάψα. Άλλοι αφαιρούν την κάψα – μια πιο χρονοβόρα διαδικασία – ή ένα μέρος της.

Συρραφή τομής. Μόλις ο χειρουργός σας αφαιρέσει ή αντικαταστήσει τα ενθέματα, θα κλείσει τις τομές χρησιμοποιώντας απορροφήσιμα ράμματα που δε φαίνονται, ενώ πάνω στις τομές θα τοποθετηθούν μικρές αυτοκόλλητες γάζες. Ορισμένες φορές μπορεί να χρειαστούν παροχετεύσεις οι οποίες βοηθούν στη μείωση του οιδήματος επιτρέποντας στο αίμα ή στο αντιδραστικό υγρό να απομακρυνθεί από τους μαστούς.

Μετεγχειρητική αποκατάσταση. Αφού ξυπνήσετε από τη γενική αναισθησία, θα μεταφερθείτε σε μια αίθουσα ανάνηψης. Συνήθως, απαιτείται μία ημέρα νοσηλείας. Θα χρειαστεί να έχετε κάποιον συνοδό να σας οδηγήσει στο σπίτι μετά την επέμβαση.

Για μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία μπορείτε να προγραμματίσετε το ραντεβού σας με τον κ. Κωνσταντίνο Μπενετάτο εδώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ

MD – MRCS – FEBOPRAS

Ο κος Κωνσταντίνος Μπενετάτος μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθη στην Στρατιωτική Ιατρική (Σ.Σ.Α.Σ.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο του 1996. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2002 και στη συνέχεια εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις σαν Αξιωματικός Ιατρός, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στη Ρόδο και στην Νατοϊκή δύναμη της Ελλάδος στο Αφγανιστάν, για 2 έτη.

Το 2006 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην Πλαστική Χειρουργική στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στη συνέχεια στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας». Μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών της Αγγλίας συνέχισε την ειδίκευσή του στο εξωτερικό.

Από το 2008 έως και το 2012 μυήθηκε στην τέχνη της Επανορθωτικής και Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής δίπλα σε επιφανείς χειρουργούς του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Νόττινγκχαμ της Αγγλίας (Nottingham University Hospital/Queen Medical Centre) όπου αποκόμισε πολύτιμη γνώση και εμπειρία. Ειδικότερα, ειδικεύτηκε σε ένα ευρύ φάσμα της επανορθωτικής και αισθητικής πλαστικής χειρουργικής όπως χειρουργική μαστού, χειρουργική άκρας χείρας, αποκατάσταση συγγενών διαμαρτιών όπως σχιστίες χειλέων ή λαγόχειλα, υπεροιωσχιστίες και υποσπαδίες, χειρουργική τραύματος, διαχείριση εγκαυμάτων αλλά και την πλήρη αντιμετώπιση με εκτομή και αποκατάσταση μεγάλων ελλειμμάτων, σε ασθενείς με καρκίνο δέρματος, καρκίνο μαστού και διαφόρων τύπων σαρκωμάτων.

Παρακολούθησε πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια Πλαστικής Χειρουργικής ανά τον κόσμο και υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλαπλά Ευρωπαϊκά και Διεθνή συνέδρια Πλαστικής Χειρουργικής. Καθοδηγήθηκε και εμπνεύσθηκε ως μαθητευόμενος από τον διεθνούς φήμης Πλαστικό Χειρουργό και νυν Πρόεδρο των Πλαστικών Χειρουργών της Αγγλίας Mr G. Perks και συνεργάστηκε στενά στον ιδιωτικό τομέα με καταξιωμένους Αισθητικούς Πλαστικούς Χειρουργούς όπως ο Mr S.J. McCulley, Mr T. Rasheed και Mr M.Henley.

Το 2011 του απονεμήθηκε ο Ευρωπαϊκός τίτλος Ειδικότητας Πλαστικής Χειρουργικής κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εν συνεχεία εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Νόττινγκχαμ ως Senior MicroFellow (Fellowship Μικροχειρουργικής) για ενάμιση χρόνο έως το Μάιο του 2012 όπου και εξειδικεύτηκε στο Μαστό (Breast Institute of Nottigham University Hospital) και στις Παθήσεις Κεφαλής και Τραχήλου (Oral and Maxilofacial Department, ENT Department) υπό την καθοδήγηση των Μικροχειρουργών Mr P. Hollows και Mr I. McVicar